1. Hamsilos Koyu: Yemyeşil ormanı, denizin bir nehir gibi kara içine girdiği Hamsilos Koyu ve civarı tam bir doğa harikasıdır. Yeşilin, mavinin ve huzurun iç içe geçtiği bu doğa harikası gezi programımızın en önemli lokasyonlarından birisi olacaktır.
2. Sinop Cezaevi: Osmanlı döneminden beri cezaevi olarak kullanılan, “Anadolu’nun Alkatrazı” olarak şöhret bulmuş Sinop Cezaevi gezimizin bir başka durağıdır. Aslen bir iç kaleden çevrilmiş olan bu cezaevinde Kırım Hanı II. Devlet Giray, Burhan Felek, Sabahattin Ali gibi pek çok isim hapis yatmıştır. 2000 yılında müzeye çevrilen bu cezaevi hala geçmişten izler taşımaktadır.
3. Alaaddin Camisi ve Pervane Medresesi: Adını ünlü Selçuklu sultanı Alaaddin Keykubad’dan alan bu cami, 1214 yılında Sinop’un fethinden hemen sonra inşa edilmiştir. Klasik Selçuklu mimarisinden izler barındıran bu yapının yanına Pervane medresesi inşa edilmiştir. Uzun yıllar dinî tedris için kullanılan bu medrese günümüzde Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olup yerel esnaf tarafından işletilmektedir.
4. Aşıklar Caddesi: Bir zamanlar maddî veya manevî aşıkların buluşma noktası olan Aşıklar Caddesi Sinop’un en işlek caddesidir. Sahil yoluna paralel olan bu cadde, Sinop’un kalbinin attığı yer olmasının yanı sıra taşıdığı ambiyansla da gezimizin önemli bir başka durağıdır.
5. Paşa Tabyaları: Sinop Yarımadası’nda bulunan ve Osmanlı-Rus savaşları sırasında yapılan savunma yapılarıdır. Aslında Paşa Tabyaları, 19. yüzyılda Rus donanmalarının Sinop limanına yapabileceği saldırıları engellemek ve limanın güvenliğini sağlamak amacıyla inşa edilmiştir. Ancak günümüzde turistik bir tesise dönüştürülmüştür. Tarihî dokusu ve mimari özellikleriyle dikkat çeken tabyalar, gezimizin bir diğer önemli lokasyonudur.