1. Bildiri dili Türkçe, İngilizce veya Arapça dillerinden biri olabilir.

2. Bildiriler bilimsel, özgün ve daha önce yayınlanmamış olmalıdır.

3. Bildiri özetleri konuyu açıklamalı ve en az 350, en fazla 500 kelime olmalıdır.

4. Son başvuru tarihlerinden sonra gönderilecek bildiri özetleri ve bildiriler değerlendirmeye alınmayacaktır.

5. Bildiri tam metinlerinin başında, konuyu kısa ve öz biçimde ifade eden Türkçe ve İngilizce özet (Abstract) bulunacaktır. Yazı amaç, kapsam ve araştırma ile ilgili literatürdeki yaklaşımların ve bu çalışmanın yönteminin ele alındığı bir “Giriş” bölümü ile başlamalı aynı şekilde elde edilen bulguların değerlendirildiği bir “Sonuç” bölümü ile de bitirilmelidir.

6. Tablo, şekil, fotoğraf, grafik ve çizimlere sıra numarası verilmeli, bunların isimlendirilmelerindeki her sözcüğün ilk harfi büyük yazılmalı ve tablo başlığı italik olmalıdır. Özetler 11 punto, yazı içindeki tablolar, fotoğraflar, şekil adları ve dipnotlar 10 punto ile yazılmalıdır.

7. Başlıktan sonra yazar adı/adları unvansız olarak sayfa ortalanarak yazılır. Unvan, çalıştığı kurum ve e-posta (e.mail) adresi de başlık altında yazılmalıdır.

8. Türkçe, İngilizce ve Arapça anahtar kelimeler en az 3, en fazla 5 sözcükten oluşmalıdır.

9. Türkçe makale başlığı büyük harf olmalıdır. İngilizce başlığın, Özet, Anahtar Kelimeler, Abstract ve Keywords sözcüklerinin de sadece baş harfleri büyük yazılmalıdır.

10. Yazılar A4 boyutunda hazırlanmış olmalıdır. Kenar boşlukları üstten 2,5 alttan 2,5, iç kenar 2,5, dış kenar 2,5 cm olmalı ve ilk sayfada üsten 2 cm. boşluk bırakılmalıdır.

11. Yazılar Microsoft Word programında 11 punto Times New Roman karakteriyle, satır aralığı 1,5 satır aralığından oluşmalıdır. Paragraflar ve kaynakça ikinci satır girintisi 1,25 cm olmalıdır.

12. Metin içinde üç satırı geçen blok alıntılar “tırnak” içinde italik 10 punto, soldan satır girintisi 1,25, sağdan 0,5 cm olmalıdır.

13. Gönderilen çalışmalarda Türk Dil Kurumu (TDK) dil bilgisi imla kuralları geçerlidir. Arapça eser ve müellif adlarında ise DİA (Türkiye Diyanet Vakfı) esas alınmalıdır.

14. Gönderilen yazılarda, referans sistemi, dipnot gösterme biçimi ve kaynakça düzenlenmesinde İSNAD 2. Edisyon atıf sistemi kullanılmalıdır.

15. Metin içinde değinilen bütün kaynaklar makalenin sonundaki kaynaklar bölümünde yazar soyadına göre alfabetik olarak dizilmelidir.

16. İlgili kurallara göre yazılmayan bildiriler değerlendirmeye alınmayacaktır.

17. Bildirilerle ilgili her türlü sorumluluk yazarlara aittir.